Monday, 17 December 2012

India current general knowledge

India Current General Knowledge Quiz -Questions and Answers
1. In which state of India, the world's tallest bridge that will replace France's Millaes Bridge is coming up?
Answer: Jammu & Kashmir
2. Name the hotel group which has been ranked as Asia's leading luxury hotel brand?
Answer: Oberoi Hotel
3. Which state in India is going to have longest high speed test track of the world?
Answer: Madhya Pradesh
4. Name the company which has bought data storage network company 'Equal logic'?
Answer: Dell
5. Which state has decided to set up 'Mahila Shakti Sadan' in rural areas?
Answer: Haryana
6. Which country sends most number ofstudents to USA?
Answer: India
7. The world's second biggest retailer, Carrefour will enter India by 2009, it belongs to which country?
Answer: France
8. Recently, Indian Army kicked off a massive combat exercise, code named _____?
Answer: Exercise Kamyabi
9. Name the Indian software company to be named among the top 10 in the annual Fun Tech list.
Answer: TCS (Tata Consultancy Services)
10. Which country declared Bird Flue free country recently?
Answer: India

No comments:

Post a Comment