Thursday, 13 December 2012

Organic chemol: Organic chemol: Organic chemol: About Gk

General Knowledge Questions and Answers 2010
1. Who is the new President of the Indian Youth Congress?
Answer: Rajiv Satav, Maharashtra Youth Congress President.
2. Name of the four-year medical course proposed by the Indian Health Ministry and Medical Council of India (MCI) which is aimed at meeting the public health challenges in rural areas?
Answer: Bachelor of Rural Health Care (BHRC). Earlier it is named as Bachelor of Rural Medicine and Surgery (BRMS).
The BRMS training will be given in three phases - the first two phases will have the duration of one year each and the final one will have 18 months. The internship will have six month duration.
3. Indian who has received two Australia Day Achievement Medals for his contribution to the society there?
Answer: V.P.Unnikrishnan. He is the secretary of the Federation of Indian communities, Queensland (FICQ) and a native of Kerala. He has been settled inBrisbane for more than 10 years and won the Lord Mayor's 2010 Australia Day Achievement Award recently.
4. In a country in East Asia, a nine-year-old school girl gave birth by Caesarean section to a healthy baby boy. Which is that country?
Answer: China
5. Name of the 10-foot-long research rocket carrying a mouse, two turtles and worms into space launched by Iran on 02-02-2010?
Answer: Kavoshgar-3, which means Explorer-3 in Farsi.
6. Which country has refused to grant citizenship to a man who forced his wifeto wear the full Islamic veil or Naqab?
Answer: France
7. Name of the Pakistani neuroscientisttrained at an elite American university has been found guilty of two charges of attempted murder after she tried to killUS agents in Afghanistan in 2008?
Answer: Aafia Siddiqui
8. Which country has agreed to accept ground-based interceptors from the United States as part of its missile defense system in Eastern Europe?
Answer: Romania

No comments:

Post a Comment